NL
en
de
Menu

Caesar salad met geroosterde kipdijfilet

25 min
4 personen
Kippenvlees
Recept Ceasar Salad met kipdijfilet

Recept

Ingrediënten
Bereidingswijze
4 st.kipdijfilet
1 kropromaine sla
2 st.ei
naar wenschilipoeder
1 st.focacciabrood
2 dl. mayonaise
1 elgrove mosterd
1 st.citroen
1 klein blikje gezouten ansjovisfilets
100 gramparmezaanse kaas
2 takjesplatte peterselie (grofgesneden)
scheutjeolijfolie
versgemalen peper en zout
1

Pluk de slabladeren, was goed en laat uitlekken. Scheurt de grootste bladeren iets kleiner.

2

Kook de eieren 4 minuten in water. Laat schrikken en pel ze voorzichtig.

3

Kruid de kipdijfilets met chilipoeder, peper en zout. Verwarm een scheutje olijfolie in een bakpan en bak aan beide kanten mooi bruin. Draai het vuur lager en laat bakken tot de kipdijfilets nèt gaar zijn. Neem uit de pan en laat iets afkoelen. Snijd in grove plakken.

4

Meng in een kom de mayonaise met de mosterd, sap en rasp van de citroen en 4 ansjovisfilets. Mix kort door met een staafmixer en breng eventueel op smaak met zout en peper.

5

Snijd het brood in dunne plakjes, besprenkel met olijfolie en bak kort om en om krokants en goudbruin in een anti-aanbakpan.

6

Dresseer de sla in een grote kom en verdeel er de gesneden kipdijfilet, de resterende ansjovisfilets, de gehalveerde eieren en en de croutons over.

7

Lepel er wat dressing overheen en schaaf er de kaas overheen. Maal er nog wat peper over en bestrooi met de peterselie. Serveer er de rest van de dressing apart bij.

Gerelateerde recepten