Gebakken varkenshaas met gesmoorde seizoensgroente en dilleroom
Recept
Schil de koolrabi, de gele biet en de meiraapjes en snijd er mooie partjes van.
Maak de sjalotten schoon en snijd in zessen.
Snijd het loof van de radijsjes en snijd doormidden.
Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime hapjespan en voeg er de raapjes, koolrabi, gele biet en sjalotten aan toe. Kruid met zout en peper.
Laat op een laag pitje gedurende ongeveer 3o minuten smoren tot de groente bijna beetgaar zijn.
Voeg de radijsjes toe, zet het vuur hoger en laat nog 5 minuten stevig roosteren.
Verwarm ondertussen een scheutje olijfolie in een bakpan. Kruid de varkenshaas met zout en peper en bak deze op een middelhoog vuur rondom mooi goudbruin. Reken hiervoor ongeveer 10-12 minuten.
Neem uit de pan en snijd met een scherp mes in dunne tranches.
Snijd ⅔ van de dille ragfijn en snijd de bieslook in dunne ringetjes. Meng met de zure room en kruid met zout en peper.
Verdeel de groente over een mooie schaal en leg er de plakjes varkenshaas op.
Verdeel er de kruidenroom overheen en kruid nog met wat extra gemalen peper.
Garneer ten slotte met topjes dille.