NL
en
de
Menu

Gele curry met kipfilet

30 min
4 personen
Kippenvlees

Recept

Ingrediënten
Bereidingswijze
2 st.kipfilet
2 elgele currypasta
2 st.rode puntpaprika
1 st.paksoi
4 stengelsbosui
3 dl kokosmelk
300 grambasmatirijst
4 takjes basilicum
2 takjesmunt
2 elseroendeng
scheutjezonnebloemolie
versgemalen peper
zout
1

Snijd de kipfilet in reepjes.

2

Snijd de puntpaprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Snijd de paksoi niet te fijn.

3

Snijd de bosui in ringetjes.

4

Verwarm in een hapjespan een scheutje zonnebloemolie en fruit er de currypasta in aan.

5

Voeg de reepjes kipfilet toe en laat enkele minuten fruiten. Blus af met de kokosmelk en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.

6

Voeg na 15 minuten de paprika, de paksoi en de bosui toe.

7

Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat goed uitwasemen.

8

Pluk de blaadjes munt en basilicum grof en voeg toe aan de curry. Breng het geheel eventueel op smaak met zout en peper. Wil je het nog wat pittiger hebben, voeg dan nog wat extra currypasta toe.

9

Verdeel de rijst over 4 diepe borden en schep er de curry op.

10

Bestrooi met de seroendeng.

Gerelateerde recepten