NL
en
de
Menu

Oma’s hachee

240 min
4 personen
Rundvlees
Recept Oma's Hachee

Recept

Ingrediënten
Bereidingswijze
800 gramhacheevlees
3 st.ui
5 dlrunderbouillon
6 st.laurierblad
4 st.kruidnagel
2 grote elappelstroop
1 grote elgrove mosterd
2 plakjespeperkoek
scheutjerode wijn azijn
50 gramroomboter
scheutjezonnebloemolie
versgemalen peper en zout
1

Maak de ui schoon en snijd in halve ringen.

2

Verwarm in een ruime stoofpan een scheutje olie en bak er op hoog vuur een gedeelte van het hacheevlees in aan . Kruid rijkelijk met versgemalen peper en een snufje zout. Schep het vlees uit de pan als het mooi gekleurd is en houd apart. Bak op deze manier al het vlees. Zou je alles ineens bakken, dan gaat het vlees koken en krijg je het niet meer mooi gebakken.

3

Zet het vuur lager, voeg de boter toe aan het braadvet en smoor op een laag pitje de uiringen tot deze mooi gekaramelliseerd zijn.

4

Voeg het vlees en het vrijgekomen vocht toe aan de uien en schep om. Blus af met een scheutje rode wijnazijn en de mosterd.

5

Voeg de runderbouillon toe en breng het geheel tegen de kook. Draai het vuur lager en voeg de laurierblaadjes en de kruidnagel toe.

6

Dek af met een deksel en laat 2 uur zachtjes stoven op een klein pitje.

7

Voeg er de appelstroop aan toe. Verkruimel de peperkoek en voeg eveneens toe.

8

Roer goed door en laat nog minimaal 2 uurtjes heel zachtjes smoren.

9

Controleer of het vlees volledig gaar is, het mag uit elkaar vallen als je er met een vork in prikt. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

10

Serveer de hachee met gestoofde rode kool met appeltjes en een zelfgemaakte appelcompôte.

Gerelateerde recepten