NL
en
de
Menu

Panzanella salade met gebraden Italiaanse ham

Recept Panzanella salade met gebraden Italiaanse ham

Recept

Ingrediënten
Bereidingswijze
12 plakjesgebraden Italiaanse ham
4 sneden oud brood
4 st.tomaten
1 st.komkommer
4 takjesverse basilicum
2 elkalamata olijven
scheut rode wijnazijn
scheutje olijfolie
scheutjenatuurazijn
4 st.kraakverse eieren
versgemalen peper
zout
1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Snijd het brood in niet te kleine stukjes en leg op een bakplaat. Voeg een klein scheutje olijfolie toe en schud om. Plaats in de oven en laat in ongeveer 8 minuten licht krokant worden.

3

Snijd ondertussen de komkommer in plakjes en de tomaten in partjes en schep in een kom.

4

Voeg er een lekkere scheut rode wijnazijn en olijfolie aan toe. Voeg de basilicumblaadjes en de gehalveerde olijven toe en kruid met zout en peper.

5

Voeg het krokante brood toe, schep goed om en laat het geheel minimaal een half uurtje marineren, zodat het brood lekker alle smaken opneemt.

6

Breng in een hoge pan water aan de kook met een scheut natuurazijn en een flinke snuf zout.

7

Breek de eieren los van elkaar in kopjes en laat ze 1 voor 1 in het water glijden. Draai het vuur lager en pocheer de eieren 4 minuten.

8

Schep met een schuimspaan voorzichtig uit het water, spoel lichtjes af en dep droog.

9

Kruid met zout en peper.

10

Dresseer de salade in kommen en lepel er nog wat extra van de dressing overheen.

11

Leg er speels de plakjes gebraden Italiaanse ham op en leg het gepocheerde eitje in het midden.

Gerelateerde recepten