NL
en
de
Menu

Sticky chicken met noedels

50 min
4 personen
Kippenvlees
Recept Sticky chicken met noedels

Recept

Ingrediënten
Bereidingswijze
4-8 st.drumsticks
2 elsweet chilisaus
scheutje sesamolie
2 elketjap manis
2 tlsesamzaad
250 gramudon noedels
400 gramwaspeen
8 takjesverse koriander
2 stengelsbosui (in ringen gesneden)
scheutje zonnebloemolie
versgemalen peper
zout
1

Verwarm de oven voor op 165 graden.

2

Doe de drumsticks in een ovenschaal en voeg er de chilisaus, de ketjap, de sesamolie en het sesamzaad aan toe.

3

Meng het geheel goed door, zodat de drumsticks rondom goed zijn bedekt. Voeg een klein scheutje water toe en plaats 45 minuten in de voorverwarmde oven.

4

Schep de drumsticks regelmatig om, zodat het gelijkmatig gaart en karamelliseert. Als het geheel te droog wordt, voeg dan nog een extra scheutje water toe.

5

Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel koud en laat goed uitlekken.

6

Schil de waspeen en snijd in lange reepjes.

7

Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan en fruit er de waspeen in aan tot deze beetgaar is. Voeg de noedels toe en schep door.

8

Voeg een lepel van de “kipkaramel” toe aan de noedels en voeg er de grofgeplukte koriander aan toe.

9

Schep in kommen en leg er de drumsticks op. Bestrooi met gesneden bosui.

Gerelateerde recepten