NL
en
de
Menu

Volkoren pita met shoarmavlees en knoflooksaus

Recept pita met shoarmavlees

Recept

Ingrediënten
Bereidingswijze
400 gramgemarineerde shoarmareepjes
4 st.volkoren pitabrood
100 gramfijngesneden ijsbergsla
8 st.snackkomkommer
1 st.rode ui
2 st.vleestomaat
6 elmayonaise
2 elcrème fraîche
2 takjeskrulpeterselie
2 teentjesknoflook
1 bakje olijvenmix
scheutjeolijfolie
versgemalen peper en zout
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd de rode ui in halve ringen en leg in een schaaltje met ijskoud water.

3

Snijd de peterselie grof.

4

Snijd de pompoen in blokjes en schep in een ovenschaal. Maak aan met olijfolie en de cajunkruiden. Hussel door elkaar.

5

Pof de pompoen 10 minuten in de voorverwarmde oven.

6

Rol iedere braadworst in 2 plakjes ontbijtspek. Rooster kort in een anti-aanbakpan zodat het spek strak om de braadworst komt te zitten. Laat nog enkele minuten doorgaren in de oven.

7

Grill de hotdogbroodjes in een hete grillpan zodat ze warm en licht krokant worden.

8

Snijd aan de bovenkant open en vul met de coleslaw en de blokjes pompoen.

9

Dresseer er de gebakken braadworst op en garneer met de uiringen, de peterselie en de pompoenpitten.

10

Serveer er de mosterdmayonaise apart bij.

Gerelateerde recepten