NL
en
de
Menu

Zomers soepje van doperwten en venkel met rauwe ham

Recept soep doperwt, venkel en rauwe ham

Recept

Ingrediënten
Bereidingswijze
12 plakjesrauwe ham
2 st.sjalot
2 teentjesknoflook
500 gramdoperwten
1 ltrkippenbouillon
1 dlcrème fraÎche
1 st.venkel
1 st.komkommer
2 takjesverse munt
2 elamandelschaafsel
scheutjeolijfolie
versgemalenpeper en zout
1

Snipper de sjalot en de knoflook en fruit in een ruime pan aan in een scheutje olijfolie.

2

Voeg 450 gram doperwtjes toe en houd de rest apart. Laat even fruiten en blus af met de bouillon.

3

Breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen.

4

Maak ondertussen de venkel schoon en houd het loof apart. Schaaf de venkel flinterdun. Schaad dunne linten van de komkommer, meng met de venkel en kruid met olijfolie, peper en zout.

5

Rooster het amandelschaafsel in ene droge pan.

6

Pureer de soep met behulp van een staafmixer, voeg er ⅔ van de creme fraiche aan toe en breng op smaak met zout en peper.

7

Schep er de achtergehouden erwtjes doorheen.

8

Vul diepe broden met de soep en dresseer er de venkel met de komkommer op. Rol de rauwe ham losjes op en dresseer op de soep.

9

Lepel er de creme fraîche op en garneer met muntblaadjes, venkelloof en het amandelschaafsel.

Gerelateerde recepten